2013. október 22., kedd

Mert ugyan mi a csudát tudunk mi a világról?

Amikor a tudósok felfedezik Istent... Amikor felmerül, hogy talán igaza van az idealistáknak, nincs is világ, csak mi képzeljük... Amikor a kvantumfizika segítségével szembesülünk a Gondolat Teremtő Hatalmával és a felelősségünkkel... 
Lét és Tudat viszonya, életünk visszatérő mintázatai, párhuzamos létezés, a pozitív gondolkodás csapdái és még ezernyi gondolkodni való...
Hisszük vagy sem, értjük vagy sem,  érdemes megnézni ezt a szép, biztató filmet. 

"Minden egyes ember hatással van a valóságra, hiába is próbál elbújni ez elöl, és az áldozatot játszani. Mindannyian benne vagyunk." 
"Általában a pszichiátria nem enged elég szabadságot az embereknek a cselekvésre. Azaz rengeteg pszichológia problémának titulált probléma nem más, mint az emberek rossz választásainak eredménye. És segítségre szorulnak abban, hogy jobban tudjanak választani.""A pozitív gondolkodás mázát ráhúzzuk a meglévő negatív gondolkodásunkra. A pozitív gondolkodás valójában tehát nem az, hanem a negatív gondolkodás álcázása."Egy vagyok a Teremtővel, aki engem is teremtett, ahogy a Galaxisokat is.... még mindig egy maradi, mogorva, babonás istenképünk van. Az ember könnyen beáll a sorba, ha egy büntető istennel riogatják, de isten nem így működik... Az arroganciaszint azoknak a kontrollszintje, akik saját képükre formálják istent."  "Születőben levő istenek vagyunk, és az utat végig kell járnunk." "Hitem szerint azért vagyunk itt, hogy kifejlesszük a szándékosság képességét... hogy megtanuljunk hatékonyan teremteni, kezdjünk valamit az életünkkel."




(Jó szívvel ajánlom ezt a tizenkét részes sorozatot is annak, akinek van még kitartása, az anyag természetétől a Ji Kingig. Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában 1-12. epizód)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése