2013. október 14., hétfő

Használati utasítás ismét...

Mottó: 

Ha ki gyáva
engem merni,

jobb lesz annak
továbbmenni.
Köd utánam,
fény előttem.
Lelek utat magam is.
Ahogy jöttem.
 


(Rab Zsuzsa: Fütyörésző)



Ismét idekívánkozik, most, hogy - egy sokakat bevonzó, másokat elriasztó, egyszóval megosztó posztnak köszönhetően - három hét alatt 7000-ről hirtelen 9000 fölé szökött a blogspotos letöltések száma, fészbukon is egyre többen jelöltek be követésre. Tudom, hogy minden csoda három napig tart (a statisztika szerint ez négyig). Továbbra sem kívánok elvárásoknak megfelelni, sem rajongás, sem ellenszenv által befolyásoltatni magam, hiszen ezek nem rólam szólnak. Örülök, ha vannak, akikkel egy darabon együtt megyünk, eszmecserével, figyelemmel gazdagítva egymást. Ha elválunk, remélem, békével engedjük saját útjára a másikat. Írom tovább az oldalt, még ha csak két, csendben, lájok nélkül figyelő olvasója lesz is. 

A leglátogatottabb írások tízes listája a blog alján található, a számok - melyek a posztra "kattintásokat" igen, az oldalt görgetve olvasást nem mutatják - jelenleg:

Nemzethelyzet 7. - Nemzeti társasjáték "pálferis" módra 893
Rajongás, karizma, jelenlét... - Feldmár, Tolle... 244
Hamvas Béla: A Jóisten uzsonnája 188


Használati utasítás 

"Szavaimmal nem egy tetszetősebb álomba akarlak ringatni, épp ellenkezőleg, fel akarlak rázni. Azt bizonyára magadtól is tudod, hogyan színezd ki az álmodat. Épp ezért - pillanatnyi érzelmi és mentális állapotodtól függően - szavaim egyszer nagyon gyengédnek és kedvesnek, máskor kevésbé gyengédnek és kedvesnek tűnhetnek." - (Adyashanti: Az üresség tánca)

Utazó vagyok, bár útjaim java - Weörest idézve - "mozdulatlan utazás". Tudásom folyamatosan - kedves Útitársaim, a ti hatásotokra is - formálódik, ám arra számítani lehet, hogy felvetéseim gyakran olyasmire mutatnak rá, amit nem akarunk látni.

Ez nem egy caminós blog, bár nyomokban tartalmazhat. A hasonló oldalak áradatában igyekszem, hogy ne váljék elringató ál-spiritualitás áldozatává. Valamivel keskenyebb úton járva (botladozva?), álomból ébresztgetem... leginkább magamat.

"Az Út, ahogyan van, nem ahogyan szeretnénk." (Vipassana, jelentése: úgy látni a dolgokat, ahogy azok valójában vannak, nem ahogyan szeretnénk.)

Egy ideje már ez áll az oldal bemutatkozó szövegében a fészbukon és a blogspoton is. El nem olvasása a felelősség alól nem mentesít. Szerintem reklamációnak helye nincs. 


Vonatkozó bejegyzés még:
Mese a szeretetről, ami biztosan nem...
7000!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése