2014. szeptember 25., csütörtök

SPANYOL CAMINOS SZERVEZETEK LISTAJA - Kulonos tekintettel a nem divatos utvonalakra


 Alhambra

Granadaban hozzajutottam az orszag Caminos szervezeteinek idei, tehat friss listajahoz. Ahelyett, hogy a hazai, egymassal penzert, hirnevert, fontossagtudatert versengo klubokkal, korokkel osztanam meg, melyek leginkabb a divatos Frances, Norte, Portugues es Primitivo utvonalak tovabbi nepszerusitesevel foglalkoznak, egyszoval a Camino Business zavaros vizeibe eresztes helyett  a vonatkozo tarsasag adatait jo szivvel adom tovabb  AZOKNAK  AZ ERDEKLODOKNEK, akik megirjak,  melyik utra szeretnenek menni. AMENNYIBEN VALAKI ISMER OLYAN ZARANDOKOT, AKIT ERINHET, KEREM ADJA TOVABB AZ INFORMACIOT!   

Tapasztalatom szerint Spanyolorszagban nem jellemzoek az atfogo, minden uttal foglalkozo szervezetek, egy-egy civil kozosseg a varosan atfuto, vagy onnan indulo uttal foglalkozik, am szivesen megadjak egymas elerhetosegeit is. Azt sem allitom, hogy biztosan mindig a helyzet magaslatan allnak, de az eldugott, kevesse jart, Santiagoba vezeto, am mersekelt infrasturkturaval  biro csodaszep utakon a valamennyi informacio is jobb lehett a semminel. 

Az erdeklodest varom itt kommentben, vagy a facebookon privat uzenetben (amennyiben epp nem szuneteltetem a kozossegi portalon az oldalt). A fentebb felsorolt, divatos utakra keszulok kerem ne irjanak, szamukra minden informacio elerheto Magyarorszagon, magyar nyelven is, es az utvonalak annyira telitettek turistakkal, szolgaltatasokkal, hogy terkepek, listak nelkul sem botorsag elindulni rajtuk. 
A boromon tapasztalom minden modjat annak, hogy ha az utunkon jarunk, a kapuk kinyilnak, ha tevuton kavargunk, akkor akar dorombolhetunk is. Bar ez is hasznos tapasztalas lehet. Remelem...
Hiszem, hogy akinek dolga van rajta, azt hivja az ut, s ha szuksege van ra, akkor erre az oldalra is eltalal. 

Vandorlasaim soran megprobalom nem elvesziteni ezt a prospektust. 

Buen Camino mindannyiunknak, a zarandokutakon es mindenutt az eletben!

(Cordoba, 2014. szeptember 25.) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése