2014. március 3., hétfő

A komfortzónán túl...

A bölcsek szerint a valódi élet a komfortzónán túl kezdődik. A kilépés végső kockázata a halál. Ahogy a ki nem lépésé is, hiszen senki nem él örökké. A tét az addig eltöltött élet minősége, néhány világnézet szerint pedig a következőké is. 
Aki el mer távolodni a megszokott korlátaitól, azzal előfordulhat, hogy a saját fejlődésén túl támogatja másokét is. Minél messzebb megy a korábbi határaitól, annál mélyebb hatást gyakorol.


Út a vadonba, 2007.  Egy huszonéves srác a diplomaosztó után otthagyva jólétben fuldokló családját, karrierépítés helyett  bebarangolja az országot. Csavargása során ő maga, és az útitársai is gazdagabbá válnak. Bár élete fiatalon ér véget, utolsó óráiban boldogan gondol vissza vándoréveire.

Vándorúton, 2010. Tom fia az  El Camino de Santiago zarándokúton elveszítette az életét. A kaliforniai orvos elutazik a fia maradványaiért, hogy elintézze a formaságokat. Ám ahelyett, hogy ezután hazatérne, elhatározza, beteljesíti a fia vágyát, és végigjárja a zarándokutat. Tom rájön, hogy utazását tekintve nincs egyedül, és hogy a külső út  egy belső változás folyamata is. 


A filmek megtörtént eseteket dolgoznak fel. A The Way két főszereplője Martin Sheen és Emilio Estevez, ők a valóságban is apa és fia. Az osztályban az első padban ült
Hová a tanár ülteti a rosszakat
Ott ült szem előtt Edit
De csak azért is rossz maradt.

Hajszálai, mint egy kazal
Minden szava fájt, vágott és durva volt
De az egész iskolából már
Csakis őrá gondolok.

Szabó Edit, igazad volt, az életbe belevágni kell
Maradj csak rossz, te juszt is, lány
Az első padban is szem előtt
Ne kérj soha az életből kimenőt!

Szabó Edit nagyon messze szállt
Nem láthatja már osztálytárs sem tanár
S ha megijedsz, hogy vad vagyok
Edit épp előttem száll.

Szabó Edit, igazad volt, az életbe belevágni kell
Maradj csak rossz, te juszt is, lány
Az első padban is szem előtt
Ne kérj soha az életből kimenőt!

Szabó Edit, igazad volt, az életbe belevágni kell
Ne kérj soha az életből kimenőt!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése